S spletno trgovino Moika.si upravlja Darja Blatnik, dopolnilna dejavnosti na kmetiji, Lastnič 84, 3255 Buče, matična številka: 25296700, davčna številka: 65016688, ki je tudi ponudnik storitev elektronskega poslovanja in upravljavec baz osebnih podatkov spletne trgovine (v nadaljevanju tudi ponudnik in/ali prodajalec.)

Splošni pogoji poslovanja določajo način in pogoje delovanja spletne trgovine Moika.si  (v nadaljevanju: »spletna trgovina«), pravice in obveznosti uporabnikov in upravljavca spletne trgovine ter urejajo pravna razmerja med prodajalcem in kupcem. Splošni pogoji poslovanja urejajo tudi posamezna pravila nakupa in dostave blaga.

Splošni pogoji spletne trgovine so sestavljeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot), Obligacijskim zakonikom (OZ), Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1), Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1) ter drugimi povezanimi predpisi.

Uporabnike spletne trgovine zavezuje različica splošnih pogojev, ki je veljavna v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Uporabnik je ob oddaji naročila opozorjen na splošne pogoje poslovanja in z oddajo naročila potrdi svojo seznanjenost z njimi. Splošni pogoji poslovanja so na vpogled tudi na sedežu prodajalca.

Ponudba in cena produktov / povezane osebe

Zaradi narave poslovanja prek spleta se ponudba ažurira in spreminja pogosto in hitro.

Cena v spletni trgovini je prikazana kot redna cena brez popustov in velja za vse uporabnike spletne trgovine (v nadaljevanju: spletna cena). Cene veljajo v trenutku oddaje naročila.

Cene produktov v spletni trgovini se lahko razlikujejo od cen istih produktov na drugih prodajnih mestih prodajalca in medsebojno niso povezane.

Akcijske cene prodajalca in s prodajalcem povezanih pravnih oseb (v nadaljevanju: povezane osebe), na drugih prodajnih mestih in druge akcije prodajalca in povezanih oseb izven spletne trgovine, se ne nanašajo na spletne cene oziroma na spletno trgovino, razen kadar je to posebej označeno v okviru posamezne prodajne ali promocijske akcije prodajalca ali s prodajalcem povezanih oseb.

Registracija uporabnikov / članstvo

Uporabniki imajo lahko enega od naslednjih statusov v okviru spletne trgovine:

 • gost (obiskovalec, ki se ne registrira v okviru obiska spletne trgovine ali nakupa blaga),
 • član (obiskovalec, ki se v postopku obiska spletne trgovine ali nakupa blaga registrira),
 • kupec (pravna ali fizična oseba, ki opravi nakup blaga v spletni trgovini).

Gosti, člani in kupci so v nadaljevanju teh splošnih pogojev mestoma skupaj navedeni kot »uporabniki«.

Za nakup v spletni trgovini registracija ni potrebna. Obiskovalec spletne trgovine lahko opravi nakup brez registracije tako, da v spletni obrazec o prijavi na spletne novice vnese svoj elektronski naslov.

Obiskovalci, ki opravijo postopek registracije z vnosom svojih podatkov, postanejo člani spletne trgovine. Ob registraciji v spletno trgovino pridobi obiskovalec uporabniško ime, ki je enako naslovu njegove elektronske pošte, ter geslo. Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki.

Dostopnost informacij

Prodajalec se zavezuje, da bo uporabniku, še preden ga zavezuje pogodba ali ponudba, zagotovil naslednje informacije:

 1. podatke o podjetju prodajalca (ime in sedež podjetja, matična številka),
 2. kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
 3. bistvene lastnosti produktov (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami) ter rok veljavnosti tega podatka,
 4. dostopnost produktov,
 5. pogoje dostave produktov (ter način, kraj in rok dostave),
 6. cene,
 7. način plačila in dostave ali izpolnitve, ter rok veljavnosti tega podatka,
 8. časovno veljavnost ponudbe,
 9. rok, v katerem je možno odstopiti od pogodbe in pogoje za odstop (opis pravice do odstopa v skladu s 43.č ZVPot; v primerih, ko potrošnik v skladu s 43.č členom ZVPot nima pravice do odstopa, je o tem izrecno obveščen),
 10. pojasnilo postopka s pritožbo, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Naročilo

Kupoprodajna pogodba med prodajalcem in kupcem je v spletni trgovini sklenjena v trenutku, ko prodajalec od kupec prejme veljavno izpolnjeno in potrjeno naročilo za nakup v okviru spletnega obrazca. Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za prodajalca kot za kupca. Kot kupec velja oseba s podatki, kot so navedeni ob oddaji naročila. Kasnejše spreminjanje podatkov o kupcu ni mogoče. Arhiv podatkov o sklenjenih kupoprodajnih pogodbah je v elektronski obliki shranjen na strežniku prodajalca.

Načini plačila

Prodajalec omogoča naslednje načine plačila:

 • z gotovino/kartico ob prevzemu
 • s plačilom po predračunu (nakazilo na račun prodajalca)
 • s plačilno oziroma kreditno kartico (MasterCard, Visa, Visa Electron, Maestro (z ustrezno aktivacijo pri vaši banki))
 • preko PayPal

* Pri posameznih naročilih si pridržujemo pravico zahtevati plačilo z nakazilom na račun prodajalca po ponudbi/predračunu.

Pri plačilu s kreditno kartico preko spleta nas v primeru preklica naročila ali spremembe načina plačila s stani uporabnika obvestite na e-pošto info@moika.si, za kreditiranje kartice ali vračila kupnine.

Izdaja računa

Prodajalec po dostavi naročenih produktov kupcu pošlje tudi račun in sicer v pdf formatu na e-naslov kupca oziroma prejme kupec natisnjen račun za nakupljene produkte ob dostavi.

Na računu sta razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom ter podano obvestilo o pravici do odstopa od pogodbe.

Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Kasneje podanih ugovorov glede pravilnosti izdanih računov ne upoštevamo.

Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji.

Vklopi razum, zahtevaj račun
Koda za popust

V postopku nakupa je mogoče uveljavljati kodo za popust pri nakupu v kolikor je ta na voljo. Vnos aktivne kode za popust je uporabniku na voljo skozi korake nakupa blaga v spletni trgovini.

Popusti, promocijske kode ipd. se ne seštevajo. Darilnih bonov in kod bonusov za popust ni možno menjati za gotovino.

Plačilne in kreditne kartice

V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami veljajo še naslednji pogoji:

 • plačnik (podatki v računu uporabnika) mora biti ista oseba, kot je lastnik plačilne ali kreditne kartice,
 • po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila, razen izjemoma z odobritvijo prodajalca,
 • kupec mora upoštevati splošne pogoje poslovanja plačilne institucije, ki mu je izdala plačilno kartico.

Posebne določbe splošnih pogojev nakupa za pravne osebe

V primeru nakupa s strani podjetij, samostojnih podjetnikov in drugih pravnih oseb (v nadaljevanju: pravne osebe), v postopku nakupa izberite opcijo izdaje računa pravni osebi ter vnesite podatke o pravni osebi.

V primeru izvedbe nakupa s strani pravne osebe, veljajo naslednje posebne določbe splošnih pogojev:

 • pravne osebe nimajo možnosti odstopa od pogodbev 14 dneh od prevzema produkta brez razloga, kot to velja za potrošnike, ki so fizične osebe. Vračilo kupnine za pravne osebe ni možno;
 • pravnim osebam omogočamo zamenjavo nepoškodovanega produkta, vrnjenega v originalni embalaži, brez uveljavljanja jamčevalnih ali garancijskih razlogov. Zamenjava produkta je mogoča v 10 dneh od dneva prevzema produkta. Zamenjava produkta je mogoča za drug produkt, ki ima enako ali višjo ceno od vrnjenega produkta. V primeru zamenjave produkta se izstavi dobropis in nov račun, skladno z računovodskimi predpisi;
 • Pravnim osebam ni dovoljen nakup blaga za nadaljnjo prodajo. Kupljeno blago lahko pravne osebe uporabljajo izključno za lastne poslovne namene;
 • Prodajalec si pridržuje pravico omejiti prodajo posameznega produkta pravnim osebam na največ 3 kose produkta.

V vseh ostalih določbah veljajo ti splošni pogoji enako za fizične in pravne osebe.

Postopek izvedbe nakupa

Kupec izvede nakup z naslednjimi koraki:

 1. izbira blaga v okviru spletne trgovine,
 2. vnos kontaktnih podatkov in podatkov za dostavo blaga,
 3. Izbor načina dostave blaga,
 4. Izbor načina plačila in oddaja naročila.

Kupec lahko v postopku oddajanja naročila uporabi kodo za popust, v kolikor je ta na voljo.

Naročilo

Kupcu so na spletni strani vselej dostopni podatki o statusu in vsebini naročila. Prodajalec naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih produktov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne.

Če prodajalec ne potrdi dobavljivosti naročenih produktov najkasneje do izteka dveh tednov od dneva oddaje naročila, lahko prodajalec naročilo kupca zavrne iz razloga, ker produkt ni na razpolago. Z dnem zavrnitve naročilo kupca preneha veljati.

Prodajalec ne prevzema nobene odgovornosti za škodo, ki bi nastala zaradi daljših dobavnih rokov ali zaradi nedobave produktov, ki jih prodajalec nima na zalogi v lastnem skladišču.

Naročilo je odpremljeno

Prodajalec v dogovorjenem roku produkt pripravi in odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Prodajalec v elektronski pošti pouči kupca tudi o politiki odstopa od pogodbe, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe. 

V primeru, da se kupec pravočasno odloči za preklic naročila, mora prodajalca o tem nemudoma obvestiti na telefonsko številko splošne pomoči prodajalca ali po e-mailu na naslov info@moika.si. Če se zgodi, da je naročilo že odpremljeno, pošiljko kupec zavrne dostavni službi.

Pravica do odstopa potrošnika od pogodbe

Potrošnik (izključno fizična oseba, ki kupi blago za namene izven svoje pridobitne dejavnosti), ima pravico, da v 14 dneh od prevzema produktov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za takšno odločitev.

Odstop od pogodbe potrošnik sporoči na e-naslov prodajalca: info@moika.si.

Odstop od pogodbe ni mogoč v primeru, da je kupec pravna oseba.

V primeru odstopa od pogodbe potrošnik prejete produkte vrne po pošti na naslov podjetja: Darja Blatnik, dopolnilna dejavnosti na kmetiji, Lastnič 84, 3255 Buče, Slovenija oziroma ga osebno prinese na navedeni naslov.

Vrnitev prejetih produktov podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe. Potrošnik mora produkt vrniti prodajalcu nepoškodovan in v nespremenjeni količini, razen če je produkt uničen, pokvarjen, izgubljen ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv potrošnik. Potrošnik produktov ne sme neovirano uporabljati do odstopa od pogodbe. Potrošnik odgovarja za zmanjšanje vrednosti blaga, če zmanjšanje posledica ravnanja, ki ni nujno potrebno za ugotovitev narave, lastnosti in delovanja blaga.

Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od pogodbe, je strošek vračila produktov (ki se v primeru pošiljanja obračunava po ceniku dostavne službe in je odvisen od tega ali gre za pošiljko/ paket/ tovor). Produkt je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 30 dni od poslanega sporočila o odstopu od pogodbe (nakupa). 

Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je produkt, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Odstop od pogodbe ni mogoč:

 • za blago ali storitve, katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • za blago, ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • za blago, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • za opravljeno storitev, če podjetje pogodbo v celoti izpolni ter se je opravljanje storitve začelo na podlagi potrošnikovega izrecnega predhodnega soglasja in s privolitvijo, da izgubi pravico do odstopa od pogodbe, ko jo podjetje v celoti izpolni;
 • zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat (npr. Odprti kozmetični in drugi izdelki, ki prihajajo v neposredni stik s kožo).

Vračilo opravljenih vplačil vključno s stroški dostave (razen dodatnih stroškov zaradi izbire vrste dostave, ki ni cenovno najugodnejša ponujena standardna oblika dostave s strani podjetja) bo izvedeno takoj, ko je to mogoče, najkasneje pa v roku 14 dni od prejema sporočila o odstopu od pogodbe. Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik (kar je najbolj običajno s plačilom na transakcijski račun), razen če je potrošnik izrecno zahteval uporabo drugačnega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

Odstop potrošnika od pogodbe za produkte iz kompleta

Če se potrošnik odloči za odstop od pogodbe za produkte, ki tvorijo komplet, lahko za celoten komplet zahteva zamenjavo za enakovreden komplet ali vračilo kupnine. Potrošnik lahko zamenja produkt iz kompleta, v primeru stvarne napake ali poškodbe produkta. Potrošnik lahko zamenja produkt iz transportnega pakiranja, v primeru stvarne napake ali poškodbe produkta, zanj pa ne more zahtevati vračila kupnine.

Oznake produktov

 • Produkt z oznako "Novosti" je na novo dodan produkt v ponudbo.
 • Produkt z oznako "Odlična cena" ima dodatno znižano ceno glede na spletno ceno.
 • Produkt z oznako "Odprodaja" ima še dodatno znižano ceno glede na spletno ceno, ki velja do odprodaje zalog tega produkta. Odstotek znižanja je naveden ob artiklu.
 • Produkt z oznako "Kmalu na voljo" trenutno ni dobavljiv. To pomeni, da ga ni na zalogi v skladišču.
 • Produkt z oznako "Tudi v kompletu" pomeni, da je produkt na voljo v kompletu z drugimi produkti in ima kot komplet dodatno znižano ceno.

 

  Obveščanje / tržno komuniciranje

  Prodajalec bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje, in v skladu z določili ZEKom-1.

  Oglasna elektronska sporočila prodajalca bodo vsebovala naslednje sestavine:

  • jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
  • pošiljatelj bo jasno razviden,
  • različne akcije, promocije in druge tržne tehnike bodo označene kot takšne. Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih,
  • jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
  • željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo prodajalec izrecno spoštoval.

  Dostava

  Pogodbeni partner za dostavo pošiljk na območju Republike Slovenije je podjetje General Logistics Systems, logistične storitve, d.o.o. (na kratko GLS Slovenija) ter Pošta Slovenija, vendar si prodajalec pridržuje pravico izbrati drugo dostavno službo, če bo s tem naročilo lahko izpolnil bolj učinkovito.

  Varnost

  Prodajalec uporablja ustrezna tehnološka in organizacijska sredstva za zaščito prenosa in shranjevanja osebnih podatkov ter plačil.

  Varstvo osebnih podatkov

  Prodajalec se zavezuje k trajnemu varovanju vseh osebnih podatkov uporabnika v skladu z Uredbo (EU) 2016/679 Evropskega parlamenta in Sveta z dne 27. aprila 2016 (GDPR) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov.

  Vse podrobne informacije o obdelavi osebnih podatkov najdete v Zasebnost in piškotki.  Uporabnik se mora zavedati, da je dolžan prodajalcu posredovati svoje osebne podatke v pravilni in resnični obliki, prav tako je dolžan prodajalca obvestiti o spremembi svojih podatkov. Uporabnik s sprejetjem teh pogojev potrjuje, da so osebni podatki, ki jih je navedel, pravilni.

  Omejitev odgovornosti

  Prodajalec se po svojih najboljših močeh trudi zagotoviti ažurnost in pravilnost podatkov, ki so objavljeni na njegovih spletnih straneh. Kljub temu pa se lahko lastnosti produktov, rok dobave ali cena spremenijo tako hitro, da prodajalec ne uspe popraviti podatkov na spletnih straneh. V takem primeru, bo prodajalec kupca obvestil o spremembah in mu omogočil odstop od pogodbe ali zamenjavo naročenega produkta.

  Pritožbe in spori

  Prodajalec se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost zagotavljanja učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

  Prodajalec ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja potrošniških sporov, kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga zasebni uporabnik lahko sprožil v skladu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

  Platforma za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS) je na voljo na elektronski povezavi http://ec.europa.eu/odr.

  V primeru težav se kupec s podajalcem lahko poveže po elektronski pošti: info@moika.si.

  Spremembe splošnih pogojev

  Prodajalec lahko te splošne pogoje spreminja in dopolnjuje. Za pravna razmerja med uporabniki in prodajalcem se upoštevajo različice splošnih pogojev, veljavne v trenutku oddaje spletnega naročila za nakup blaga.