Varnost vaših osebnih podakov in varna uporaba spletne trgovine je naša prioriteta!

Pri obisku spletne trgovine in uporabi storitev spletne trgovine zbiramo in obdelujemo vaše osebne podatke, s čimer vam omogočamo seznanitev z našo ponudbo, izbor, nakup in dostavo blaga ter hitro, prijetno in varno spletno storitev. V nadaljevanju vas bomo na razumljiv in jasen način seznanili s sistemom zbiranja, shranjevanja, uporabe in širjenja vaših osebnih podatkov.

Kot upravljavec podatkov posvečamo posebno pozornost varovanju zasebnosti informacij in osebnih podatkov, ki jih pridobimo od uporabnikov spletne trgovine in dodatnih podatkov, ki jih pridobimo od kupcev. Osebni podatki se bodo zbirali, obdelovali in hranili v skladu s predpisi o varstvu osebnih podatkov in temi pravili.

Vaši osebni podatki, njihovo zbiranje in uporaba predstavljajo neločljiv del Splošnih pogojev naše spletne trgovine in jih je mogoče v celoti tolmačiti le v povezavi z njimi, zato priporočamo, da jih preberete v celoti.

Ta pravila o zasebnosti določajo, kako spletne trgovina Moika.si pridobiva, hrani in uporablja vaše osebne podatke.

Ta pravila o zasebnosti veljajo za (I) uporabo naše spletne strani www.moika.si (v nadaljevanju: spletna stran), (II) prijavo na obveščanje o novostih in naši ponudbi storitev, (III) obveščanje preko naših družbenih kanalov in aplikacij, (IV) registracijo v spletni trgovini, (V) nakup blaga, in (VI) vašo uporabo katere koli druge, sedanje ali prihodnje, spletne ali nespletne storitve (v nadaljevanju vse skupaj od (I) - (V): Storitve).

Prosimo vas, da natančno preberete ta Pravila o zasebnosti. Priporočamo vam, da si primerno shranite kopijo teh Pravil o zasebnosti in vseh prihodnjih različic, ki veljajo za vaše evidence privolitev, ki ste nam jih podelili.

Upravljavec osebnih podatkov

Upravljavec osebnih podatkov je Darja Blatnik, dopolnilna dejavnosti na kmetiji, Lastnič 84, 3255 Buče, Slovenija.

 V primeru vprašanj se prosim obrnite na nas z e-poštnim sporočilom na info@moika.si ali nas pokličite na +386 (0)40 195 425.

Kako pridobivamo, uporabljamo in drugače obdelujemo vaše osebne podatke?

Vaše osebne podatke pridobivamo, ko nam jih posredujete, na primer preko uporabe storitev spletne trgovine, ko nas kontaktirate neposredno po elektronski pošti, telefonu, v pisni obliki ali preko drugih oblik posredovanja osebnih podatkov. Kadar je to dovoljeno ali zahtevano s predpisi, lahko o vas dobimo tudi podatke iz drugih virov.

Podatke o vas pridobivamo, ko:

 • se registrirate kot uporabnik,
 • oddate naročilo,
 • prekličete naročilo,
 • pregledujete naše vsebine,
 • ko nam posredujete različna vprašanja, zahtevo za reklamacijo, vrnete izdelek,
 • z nami komunicirate preko družbenih omrežij,
 • iz drugih virov (na primer: ali je vaša kreditna ali plačilna kartica veljavna in ali lahko z njo izvedete plačilo naročila pri nas nam posreduje izdajatelj vaše kreditne kartice).

Tehnične podatke pridobivamo avtomatično.

Katere vrste osebnih podatkov zbiramo ali pridobimo o vas?

Naše storitve lahko uporabljate kot:

 • neregistrirani uporabnik (gost) (v tem primeru bomo z vašim soglasjem ob obisku naših strani podatke zbirali preko piškotkov z namenom zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, štetja števila uporabnikov na spletnem mestu ter zagotavljanja nemotenega delovanja spletnih strani),
 • registrirani uporabnik (član),
 • kupec.

O naših registriranih uporabnikih in kupcih zbiramo več vrst osebnih podatkov:

 • podatki o identiteti: ime, priimek, elektronski naslov in geslo, ki je šifrirano in znano izključno uporabniku (tudi nam ne bo poznano in razkrito).
 • Podatki o zastopniku pravne osebe, ki je v imenu pravne osebe oddal naročilo oziroma izvedel nakup ter druga ravnanja v okviru spletne trgovine;
 • kontaktni podatki: e-poštni naslov, naslovi za dostavo, naslov za izdajo računa in telefonska številka.
 • finančni podatki: podatkov o vaših kreditnih karticah ne hranimo. Te podatke posredujemo le izdajatelju vaše kreditne kartice. Enako velja za druge podobne oblike plačevanja preko spleta.
 • podatki o nakupih in plačilih: hranimo vse podatke o vaših naročilih in plačilih, vključno s podatki o preklicanih naročilih, vrnitvah naročil. Te podatke lahko vidite in urejate v okviru vašega profila na spletni trgovini.
 • podatki vezani na vašo uporabo in profil: zadnji ogledi izdelkov, izdelki v nezaključenem naročilu, pogostost obiskovanja posameznih oddelkov, pogosti nakupi, komunikacija z nami.
 • marketinški podatki: vaše naročnine na naše e-novice.
 • tehnični podatki: za zagotavljanje varnosti in dokazljivosti se zbirajo tudi IP naslovi, podatki o operacijskem sistemu, brskalniku, operacijskem sistemu, lokaciji vaše naprave, vrsti naprave s katero dostopate na našo stran in podobno.

Kako delujejo piškotki v spletni trgovini?

Spletno trgovino lahko obiščete brez registracije. Registracija je potrebna le, če uporabljate kakršno koli storitev, ki potrebuje prijavo, ali se naročite na obveščanje.

Ob obisku spletne strani (tudi ob obisku brez prijave) si prodajalec pridružuje pravico do shranjevanja informacij na uporabnikovi napravi v obliki piškotka ali podobne datoteke, katere namen sta prilagoditi spletni portal željam uporabnikov in zagotavljanje do uporabnikov prijaznih spletnih storitev. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik. Uporabnik lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči. Pravilnik o piškotkih si lahko ogledate nižje na tej strani.

Kako uporabljamo vaše podatke?

Podatke o registriranih uporabnikih in kupcih ter nakupih zbiramo za zagotavljanje naših zakonskih obveznosti (na primer za vodenje finančnih in poslovnih knjig), izvedbo vaših naročil in dostavo blaga, za profiliranje kupcev, ki omogoča prikaz potrebam posameznega kupca primernejših ponudb ter za analize poslovanja, planiranje, spremljanje statistik, obnašanja kupcev ter obiskovalcev in podobno, pri čemer so uporabljeni podatki anonimizirani.

Vprašanja, ki nam jih posredujete preko kontaktnih obrazcev ali e-naslovov, objavljenih na spletnem mestu, bomo uporabili izključno za razrešitev težave ali pripravo odgovora na vprašanje.

Vkolikor boste z nami komunicirali preko kateregakoli družbenega omrežja bomo vaše podatke lahko uporabili tudi za to, da vam preko istega družbenega omrežja posredujemo marketinška sporočila skladno s pogoji in dovoljenji, ki ste jih dali upravitelju družbenega omrežja.

Za katere namene obdelujemo in uporabljamo osebne podatke?

Vaše osebne podatke lahko uporabimo za enega ali več naslednjih namenov:

 • V povezavi z vašo uporabo storitev.
 • Upravljanje in izboljševanje naših spletnih mest, vključno s prilagajanjem uporabniške izkušnje naše spletne strani. To je potrebno za naš zakoniti interes, da bolje razumemo želje naših uporabnikov in potencialnih kupcev ter prilagajamo naše spletne strani, izdelke in storitve glede na vaše potrebe in želje.
 • Spletno vedenjsko oglaševanje (profiliranje). Na nekaterih mestih naših spletnih strani lahko uporabljamo in/ali dovolimo tretjim osebam (partnerjem za oglaševanje) zbiranje (vse prek spletnih orodij spremljanja, kot so piškotki in druge tehnologije sledenja in spremljanja) osebnih podatkov, ki se nanašajo na vaše aktivnosti na teh mestih.
 • Zaščita našega poslovanja in naših poslovnih interesov, vključno z namenom preverjanja kreditnih in preteklih izkušenj, preprečevanja goljufij in izterjave dolgov. To je potrebno za zaščito naših zakonitih interesov preprečevanja kriminalnih dejavnosti, kot so goljufije ali pranje denarja, za zagotovitev, da se naša spletna stran in storitve ne zlorabljajo in da se zaščiti naše poslovanje. Takšna preverjanja bomo izvajali le, če nam to dovoljuje zakonodaja.
 • Komuniciranje z našimi poslovnimi svetovalci in pravnimi zastopniki. To je potrebno za naše zakonite interese pridobitve pravnega ali strokovnega poslovnega nasveta, mi pa bomo posredovali le vaše osebne podatke, če je to potrebno, v najmanjšem potrebnem obsegu in anonimizirane, kadar koli je to mogoče.
 • Deljenje osebnih podatkov s tretjimi strankami (v nadaljevanju: naši podobdelovalci), ki so povezani z nami v zvezi z našim zagotavljanjem storitev, kot so:
  • Dostavne službe
  • naši IT in infrastrukturni poslovni partnerji,
  • kapitalsko povezane družbe,
  • oglaševalski partnerji.

To bo potrebno za naš zakoniti interes učinkovitega vodenja in upravljanja našega poslovanja, za skladnost s pravnimi obveznostmi, ki nas zavezujejo, ali za lastne namene neposrednega trženja. Kadar delimo vaše osebne podatke, bomo to storili dosledno na podlagi potrebe po seznanitvi, v skladu z ustreznimi omejitvami zaupnosti, na anonimizirani osnovi, kolikor je le mogoče, in le toliko, kolikor je to nujno potrebno za katerega koli od teh namenov.

 • Uveljavljanje naših zakonskih pravic in upoštevanje zakonov, predpisov in drugih zakonskih zahtev. To je potrebno za naš zakoniti interes varovanja našega poslovanja in uveljavljanja naših pogodbenih in drugih zakonskih pravic ter za zagotavljanje fizične, omrežne in informacijske varnosti ter celovitosti. Dodatno je to potrebno za naš zakoniti interes, da zagotovimo varen IT sistem in omrežja, vključno z varnostnim kopiranjem in arhiviranjem, preprečevanjem zlonamerne programske opreme, virusov, napak ali drugih škodljivih kod ter preprečevanjem nepooblaščenega dostopa do naših sistemov in vseh oblik napadov ali poškodb naših IT sistemov in omrežij.
 • V zvezi z zahtevami za razkritje in v primeru prodaje ali nakupa podjetja in / ali sredstev, bodisi dejanskih ali potencialnih. To je potrebno za naše zakonite interese prodaje in / ali zagotavljanja in spodbujanja uspeha našega poslovanja.
 • Za statistične in raziskovalne namene. Podatke bomo anonimizirali in jih uporabili za zakonite interese obdelave osebnih podatkov v raziskovalne namene, vključno s tržnimi raziskavami, boljšim razumevanjem naših strank in prilagajanjem naših izdelkov in storitev vašim potrebam.
 • Za namene oglaševanja in z vašim soglasjem za namene e-oglaševanja, da vas obveščamo o naših storitvah, novostih, organizaciji dogodkov ter da vam ponujamo naše storitve in druge oblike e-oglaševanja.

Kadar obdelujemo vaše osebne podatke na podlagi vaše privolitve, lahko kadarkoli prekličete dano privolitev s posredovanjem zahteve na e-poštni naslov: info@moika.si. Datum uveljavitve takega preklica je 30 dni od dne, ko smo prejeli vašo zahtevo.

Kdaj je »zakoniti interes« pravna podlaga za obdelavo?

Podlaga za obdelavo podatkov je lahko tudi zakoniti interes, s katerim kot upravljavec osebnih podatkov zasledujemo legitimen poslovni interes prodajalca ali tretjih oseb. Upravljavec bo osebne podatke obdeloval na podlagi zakonitega interesa le za namene, opredeljene v teh pogojih ali drugih dokumentih, ki urejajo posamezno pogodbeno razmerje.

Pri obdelavi osebnih podatkov na podlagi zakonitega interesa obdelujemo le podatke, potrebne za doseganje namena, in izvaja ustrezne zaščitne ukrepe za varovanje osebnih podatkov.

Komu posredujemo osebne podatke?

Poleg nas lahko vaše osebne podatke uporabljajo tudi naši pogodbeni partnerji in povezane osebe, ki jih potrebujemo pri izvedbi naših storitev:

 • dostavnim službam posredujemo podatke, ki jih potrebujejo za prevoz in oddajo naročila,
 • v primeru, ko vaše naročilo vključuje izdelke, ki so na zalogi pri dobavitelju, mu posredujemo podatke, ki jih potrebuje za pripravo pošiljke z vašim naslovom za dostavo in vsebino naročila,
 • izvajalcem plačil (na primer Paymill, Paypal, Minimax),
 • pooblaščenim ustanovam, če tako zahteva zakon (sodišče, ipd.),
 • z vašo privolitvijo vaše podatke preko piškotkov posredujemo tretjim osebam.

Vsi partnerji, ki imajo dostop do osebnih podatkov, so zavezani skrbnemu ravnanju z osebnimi podatki skladno z zakonodajo. Posredujemo jim le podatke, ki so nujni za uspešno izvedbo naročila, prodajnega procesa ali druge aktivnosti. Vaših podatkov v nobenem primeru ne posredujemo nepooblaščenim tretjim osebam.

Kako dolgo obdelujemo vaše osebne podatke?

Prodajalec bo obdeloval vaše osebne podatke v obsegu, ki je potreben za namene, za katere se podatki obdelujejo. Podatke bomo hranili le tako, dolgo, kolikor je potrebno, da bi lahko še naprej izpolnjevali naše pogodbene in zakonske obveznosti ali za naše zakonite interese,  kadar imamo obveznost, da nadaljujemo z obdelavo vaših podatkov za vodenje evidenc, ki jih določa veljavna davčna in računovodska zakonodaja ter kadar imamo za nadaljevano obdelavo vašo priviolitev. Piškotki in podatki, vsebovani v piškotkih, se hranijo v skladu s pravili o uporabi piškotkov.

Če želite več informacij o tem, kje in kako dolgo so shranjeni vaši osebni podatki, ter o vaši pravici do izbrisa in prenosljivosti osebnih podatkov, se obrnite na: info@moika.si.

Kako varujemo vaše osebne podatke?

Sprejeli smo ustrezne tehnične in organizacijske ukrepe za zavarovanje vaših osebnih podatkov in njihovo zaščito pred nepooblaščeno ali nezakonito uporabo ali obdelavo ter proti naključni izgubi ali uničenju ali poškodovanju vaših osebnih podatkov. Ti ukrepi vključujejo:

 • načelo najmanjšega obsega podatkov in obdelave,
 • usposabljanje naših sodelavcev o pomembnosti zaupnosti ter ohranjanju zasebnosti in varnosti vaših podatkov,
 • zavezanost k sprejetju ustreznih disciplinskih ukrepov za uveljavljanje odgovornosti sodelavcev pri zasebnosti,
 • stalno in celovito posodabljanje in preizkušanje naših politik in ukrepov varovanja osebnih podatkov,
 • skrbno in odgovorno izbiro naših podobdelovalcev,
 • uporabo varnih strežnikov za shranjevanje vaših osebnih podatkov,
 • zahtevo po dokazu o identiteti od vsakega posameznika, ki zahteva dostop do svojih osebnih podatkov.

Želimo vas opozoriti, da prenos informacij (vključno z osebnimi podatki) preko interneta ni vedno povsem varen. Če nam posredujete kakršne koli informacije preko interneta (po elektronski pošti, preko naše spletne strani ali na kakršenkoli drug način), to storite popolnoma na lastno odgovornost. Ne moremo biti odgovorni za kakršne koli stroške, izdatke, izgubo dobička, škodo ugledu, odgovornosti ali kakršno koli drugo obliko izgube ali škode, ki ste jo utrpeli zaradi vašega posredovanja podatkov preko interneta.

Prosimo, da nam pri varovanju vaših osebnih podatkov pomagate tako, da tudi sami poskrbite za varnost vašega uporabniškega imena in gesla.

Katere so moje pravice v zvezi z osebnimi podatki?

Našim kupcem in uporabnikom zagotavljamo vso podporo pri uresničevanju pravic, ki jih navajamo v nadaljevanju:

 • biti seznanjen z oblikami uporabe osebnih podatkov,
 • vpogled v vse podatke, ki jih imamo zbrane o vas,
 • v določenih primerih lahko uveljavite tudi pravico do izbrisa vaših osebnih podatkov. Če ste se registrirali kot uporabnik, pa nikoli oddali nobenega naročila, potem vas bomo lahko na vašo zahtevo izbrisali mi. Če pa ste pri nas kupovali, prosimo, da upoštevate, da moramo vaše podatke hraniti skladno z zakonodajo,
 • na vašo zahtevo vam bomo vaše osebne podatke posredovali zbrane v elektronski obliki,
 • obravnavali bomo vaše ugovore na obdelavo vaših osebnih podatkov,
 • nasprotujete lahko uporabi ali obdelovanju vaših osebnih podatkov, kadar jih uporabljamo ali obdelujemo zato, da bi lahko opravljali nalogo v javnem interesu, če obdelujemo vaše osebne podatke za naše zakonite interese, vključno s "profiliranjem" (na primer, napovedovanje vašega vedenja na podlagi osebnih podatkov) na osnovi katerega koli od teh namenov,
 • ugovarjate lahko obdelavi vaših osebnih podatkov za namene neposrednega trženja (vključno z vsako avtomatizirano oceno, ki jo opravimo o vas, ali katero koli od vaših značilnosti, če je povezana s takšnim neposrednim trženjem), tako da pošljete e-poštno sporočilo na e-poštni naslov info@moika.si, v katerem zahtevate, da vam prenehamo pošiljati tržna sporočila. Pri tem morate navesti tip sporočil, od katerih se želite odjaviti.

Vse ostale pravice lahko uveljavite tako, da nas o vaši zahtevi obvestite s priporočenim pismom na e-poštni naslov: info@moika.si s pripisom Osebni podatki – predmet, pri čemer je predmet lahko ena izmed zagotovljenih pravic: dostop, dopolnitev, popravek, omejitev obdelave podatkov, blokiranje obedalave podatkov, izbris osebnih podatkov, ugovor na obdelavo podatkov, prenos podatkov.

Spremembe Pravil o zasebnosti

Od časa do časa lahko spreminjamo naša pravila o zasebnosti, o čemer vas bomo obvestili. Če nadaljujete z dostopom do naše spletne strani na ta datum ali po tem datumu, se strinjate, da vas zavezuje nova različica naših pravil o zasebnosti.

Kadar nameravamo uporabiti vaše osebne podatke za nov namen, vam bomo posredovali informacije o tem namenu in vse druge pomembne informacije, preden uporabimo vaše osebne podatke za ta novi namen.

Informacijski pooblaščenec

Če menite, da se vaši osebni podatki shranjujejo ali kako drugače obdelujejo v nasprotju z veljavnimi predpisi, ki urejajo varstvo osebnih podatkov, imate pravico vložiti pritožbo pri Informacijskem pooblaščencu RS.

Posredovanje podatkov v tretje države

Upravljavec storitve praviloma ne iznaša osebnih podatkov uporabnikov v tretje države. V primerih, v katerih so upravljavčevi dobavitelji storitev iz tretjih držav in pri zagotavljanju njihovih storitev upravljavcu ali uporabnikom lahko pride do obdelave osebnih podatkov, lastnik storitve to omogoči ob upoštevanju pogojev, ki jih za to določa Splošna uredba (GDPR) – še posebej z uporabo ustreznih zaščitnih ukrepov v skladu s Splošno uredbo - GDPR

Ob prenosu vaših osebnih podatkov izven Evropskega gospodarskega prostora, bomo to storili po skrbnem pregledu primernih pravnih podlag in zaščitnih ukrepov, kot so: - politike varovanja podatkov, znane kot "Zavezujoča poslovna pravila" ali "BCR-ji", - standardne pogodbene klavzule, ki jih je sprejela Evropska komisija ali Informacijski pooblaščenec in jih je Evropska komisija potrdila v skladu z ustreznim zakonom, - kodeks ali kodeksi ravnanja, ki jih pripravi združenje ali drug organ, ki ga odobri Informacijski pooblaščenec, - odobreni certifikacijski mehanizmi (kot je npr. Ščit zasebnosti EU-ZDA), - ali kadar to dopusti Informacijski pooblaščenec ali pogodbene klavzule med upravljavcem ali obdelovalcem podatkov ter upravljavcem podatkov, obdelovalcem ali prejemnikom osebnih podatkov v tretji državi ali mednarodni organizaciji.

Spremembe vaših osebnih podatkov

Prosimo vas, da nas obvestite o kakršnih koli spremembah vaših osebnih podatkov, ki jih imamo o vas, da so ti ves čas točni in ažurni.

Neposredovanje podatkov in posledice

Prodajalec pri zagotavljanju storitev spletne trgovine zahteva le podatke, ki so potrebni za izvajanje storitev oziroma za sklenitev pogodbenega razmerja za prodajo blaga in storitev. Če uporabnik podatkov ne posreduje oziroma jih prodajalec ne more pridobiti, lahko prodajalec zavrne sklenitev pogodbe ali od pogodbe odstopi.

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki in zakaj so potrebni?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih shranimo na spletni brskalnik oziroma trdi disk naprave, s katerimi uporabniki dostopajo do spletne trgovine. Z njihovo pomočjo si naša spletna stran zapomni uporabnikove želje, nastavitve in izkušnje, s čimer prihranimo čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.

Piškotki so ključnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije elektronskega poslovanja, ki jih vključuje naša spletna trgovina, ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Piškotki so časovno omejeni.

Kako uporabljamo piškotne na naši spletni strani?

Shranjevanje piškotkov nadzira in upravlja vaš brskalnik. Uporabnik  lahko shranjevanje piškotkov omeji ali onemogoči.

Piškotki se prenesejo na računalnik uporabnika ob njegovem obisku spletnega mesta in običajno vsebujejo:

 • ime piškotka in strežnika, s katerega je bil poslan piškotek,
 • življenjsko dobo piškotka,
 • vrednost (edinstveno številko) piškotka.

Piškotke na naši spletni strani uporabljamo:

 • za izvajanje nakupov in finančnih transakcij v spletni trgovini,
 • za shranjevanje vaših uporabniških nastavitev, tako tako da ne prihaja do izbrisa nakupovalne košarice ter da ne zahtevamo ponovnega vnosa e-naslova in gesla,
 • za spremljanje privolitev, ki ste nam jih zaupali na podlagi tega pravilnika,
 • za zagotavljanje varnosti, preučevanje in odstranjevanje napak oziroma pomankljivosti na naši spletni strani,
 • za boljšo uporabniško izkušnjo spletne strani, obiskovalcem prilagodimo prikaz vsebine glede na pretekle obiske, tako da vam prednostno prikažemo atrikle, ki ste jih že iskali in prikažemo primerljivo ponudbo,
 • za prepoznavanje naprave, s katere dostopate v spletno trgovino, kar nam omogoča prilagajanje prikaza vsebine vaši napravi,
 • za spremljanje obiska, kar omogoča preverjanje učinkovitosti prikaza vsebin in ustreznosti oglasov ter stalno izboljšavo spletnih strani.

Kako lahko nastavim piškotke?

Nekateri piškotki se izbrišejo takoj, ko zaprete brskalnik. Ti piškotki se imenujejo sejni ali začasni piškotki, saj trajajo le toliko časa, kolikor dolgo traja posamezna seja, in se po koncu seje ne hranijo več. Tovrstni piškotni navadno vsebujejo le identifikacijsko kodo, ki jo lahko prepozna samo tista spletna stran, ki je piškotke namestila.

Nekateri piškotki imajo določeno življenjsko dobo oziroma čas veljavnosti. Ti se uporabljajo zato, da je mogoče ugotoviti, da ste se na določeno spletno stran že prijavili, ali pa hranijo informacijo o nekaterih nastavitvah, na primer o izbiri jezika.

Katere vrste piškotkov uporabljamo?

V naši spletni trgovini uporabljamo tri vrste piškotkov:

Nujne piškotke, potrebne za pravilno delovanje spletne trgovine in zagotavljanje nemotenega poslovanja in komunikacije z uporabniki spletne trgovine;

Piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje, ki so potrebni za hitro in učinkovito delovanje spletnega mesta in prilagajanje funkcionalnosti spletnega mesta uporabniku;

Analitične in oglaševalske piškotke, s katerimi anonimno merimo obiskanost spletne strani in zbiramo podatke o uporabi spletne strani, da lahko na podlagi ugotovitev ves čas izboljšujemo vašo uporabniško izkušnjo ter vam posredujemo vam prilagojene informacije.

Onemogočenje spletnih piškotkov

Nekatere piškotke, ki jih uporabljamo na naših spletnih straneh, lahko zavrnete s spreminjanjem nastavitev brskalnika, vendar lahko to zmanjša vašo zmožnost uporabe naših spletnih strani ter nekaterih ali vseh funkcij delovanja spletnega mesta. 

Začasen izklop nalaganja / shranjevanja spletnih piškotkov lahko dosežete z uporabo zasebnega okna (»incognito«) v svojem brskalniku. Zasebno brskanje vam namreč omogoča, da lahko splet obiskujete, ne da bi spletni brskalnik pri tem shranjeval kakršnekoli informacije o straneh, ki ste jih obiskali.

Trajen izklop spletnih piškotkov (do naslednjega obiska oz. ponovnega vklopa le-teh) lahko nadzirate in spremljate v svojem spletnem brskalniku. Za informacije o nastavitvah za piškotke izberite spletni brskalnik, ki ga uporabljate. S trajnim izklopom / izbrisom piškotkov izgubite možnost ohranitve vaših osebnih nastavitev, statusa prijave, podatke o opravljenih spletnih nakupih, saj spletna stran ne bo delovala pravilno in s polno funkcionalnostjo. Delovanje spletne trgovine bo počasnejše.

Katere piškotke uporablja moika.si?

Nujni piškotki   Trajanje Opis Vir
_orig_referrer_Cart 14 dni Delovanje košarice Shopify
_secure_session_id 1 dan Navigacija strani Shopify
cart_sig, cart_ts 14 dni Nakup storitev in artiklov/Proces zaključevanja naročila Shopify
checkout_token 1 leto Nakup storitev in artiklov/Proces zaključevanja naročila Shopify
Secure_customer_sig 20 let Prijava uporabnika Shopify
Piškotki za uporabniško izkušnjo   Trajanje Opis Vir
_ga 2 leti Unikatna identifikacija uporabnika, da lahko Google Analytics zagotovi uporabne informacije o delovanju Google Analytics
_gat 1 minuta Zmanjšuje število zahtevkov poslanih na Google Analytics Google Analytics
_gid 1 dan Unikatna identifikacija uporabnika, da lahko Google Analytics zagotovi uporabne informacije o delovanju Google Analytics
_landing_page, _orig_referrer 14 dni Informacija o vhodni strani uporabnika Shopify
_s 30 minut Povezovanje večih pregledanih strani v en obisk Shopify
_shopify_s
_shopify_sa_p
_shopify_sa_t
_shopify_fs 2 leti Povezovanje vhodne strani in unikatnega števila Shopify
_shopify_y
_y
Tracked_start_checkout 1 leto Analiza podatkov za snemanje procesa zaključevanja naročila Shopify
Analitični piškotki Trajanje Opis Vir
_gac N.A. Oglaševalski piškotki Google Ad mreže Google
_gads N.A. Oglaševalski piškotki Google Ad mreže Google

 

Splošne določbe

Za vsa pravna razmerja med uporabniki in obdelovalcem se uporabljajo določbe teh Pravil o zasebnosti in Splošnih pogojev spletne trgovine.