O novih dišavah...

Živijo.  Sem Martina, iz obale doma :). Že vrsto let uživam v naravi in ustvarjanju dišečih napojev. 

Predstavljam ti kolekcijo razkošnih, botaničnih dišav z imenom

MARTINA  Botanical Perfumes

Nova linija parfumov v MOIKA družini uporablja ime "botanical perfumes", ker parfumi vsebujejo le naravne, rastlinske sestavine. V večini primerov so uporabljena eterična olja, nekaj pa tudi absolutov in CO2 ekstraktov. Vse sesavine so popolnoma naravne, razlika je le v načinu pridobivanja dišave iz rastlin. Ko uporabljamo eterična olja govorimo o aromaterapiji. Ker v MARTINA Botanical Perfumes uporabljamo eterična olja, lahko naše parfume poimenujemo aromaterapevtske.

Morda najprej nekaj besed o aromaterapiji.

Aromaterapija je praksa, kjer se uporabljao visoko hlapljiva olja, znana kot eterična olja, z namenom spodbujati psihično in fizično dobro počutje.

Aromaterapija je veja komplementarne medicine, ki uporablja eterična olja za ohranjanje in izboljšanje zdravja in psihofizičnega ravnovesja.  Z uporabo kakovostnih in naravnih eteričnih olj lahko vzdržujemo in podpiramo posameznikovo fizično, čustveno, mentalno in duhovno zdravje.

Čut voha je edini čut, ki kot signal najprej potuje v limbični sistem naših možganov - del možganov, ki hrani naša čustva in spomin, nato pa se procesira v zavesti. Vonj deluje hipoma in seže v podzavest.

MARTINA Botanical Perfumes so aromaterapevtski parfumi, ki poleg tega, da lepo dišijo, vplivajo na naša čustva in ustvarjajo harmonijo telesa in duha. Nastali so ravno zaradi tega, da se bolje počutimo, oziroma si lahko pomagamo do boljšega počutja. Ravno od tu izhaja slogan "Kako se počutiš danes?" (How do you feel today?), kajti s pravo izbiro eteričnih olj lahko vplivamo na svoje počutje.

Izdelki so primerni za kupce, ki iščejo naravne rešitve za bvoljšepočutju. I spread … jo pripomore, da se počutimo bolj vesele, zbrane, da smo bolj nežne, ženstvene uporabimo parfum I feel…woman in da se lepše sprejemajo parfum I love … myself.

Vonj seže v podzavest in vpliva na čustva saj je pot od zaznave vonja (nosna votlina) in do možganov, kjer procesiramo vonj tako kratka, da ne utegnemo nadzirati dogajanja z mislimi.

"Čut voha je edini čut, ki kot signal najprej potuje v limbični sistem naših možganov - del možganov, ki hrani naša čustva in spomin - šele nato se procesira v zavesti. Vonj deluje hipoma in seže v podzavest.”

Vonj prerdstavlja lepoto: notranjo in zunanjo. Lahko je vidna in skrita. Dišava je  nevidna lepota, ki prevzame dušo. Negovanost je lepota ljubezni do sebe in pozornosti, ki jo namenimo telesu. Zato je aromaterapija blizu umetnosti. In morda lahko vsaj delček tega ponudi aromaterapevtska kultura - način življenja in blagodejno ustvarjanje z rastlinskimi dišavami, ki je prijazno za nos in prijazno do narave. 

Dišeči pozdrav,

Martina

Komentiraj

Vse komentarje pred objavo pregledamo.